Kategória: Hírek, események

márc 01

Mercarius hírek

Napjainkban folyamatosan nő a tudatosság a környezeti fenntarthatóság terén, így a vállalatok részéről is növekszik az igény a zöld flották kialakítására.

Támogató partnerünk, a Mercarius Flottakezelő is fontosnak tartja, hogy egyre több környezetbarát, személyre szabott flottamegoldást és alternatív meghajtású gépjárművet kínáljunk ügyfeleiknek. Ezt a célt támogatva, az E.ON Hungáriaval és a Porsche Hungariaval együttműködve keretében mutatták be pénteken az új, tisztán elektromos Volkswagen ID.3-at.
https://mercarius.hu/hireink/egyre-tobb-e-autot-hasznalnak-a-magyarok

febr 25

Esélyautó nyereményjáték

Kisorsoltuk a Nyertest!

A napokban ellátogattunk ahhoz a nyertesünkhöz, aki 1 hétig ingyen használhat,az Esélyautó és a P-Automobil Kft jóvoltából, egy Peugeot gépjárművet 20.000 ft-os üzemanyag kártyával.

A nyertest az Esélyautó weboldalán  regisztrált tagjaink között tartott nyereményjátékunk keretében sorsoltunk ki 2021.02.03-án.

Gratulálunk Boglárkának!

 A család története inspiráló és ismét beigazolódott, hogy mennyire szüksége van az embereknek a mobilitásra.

 A látássérült anyuka végzettsége magyar tanár és pszichológus, pici babával épp otthon tölti a mindennapokat, nagyobbik gyermeke is csak 2,5 éves.

Boglárka rendszeresen jár úszni, állandó résztvevője a Suhanj! alapítvány által szervezett versenyeknek. Mozgalmasak tehát a mindennapjaik.

Jövőbeli tervek között szerepel egy PHD fokozat elérése. Elismerésünk az anyukának valamint családjának, hogy támogatják és segítik törekvéseiben!

Az autó használata a fent említett életvitel miatt is elengedhetetlen, így abszolút ki fogják tudni használni az 1 hetes időszakot, amelybe belefér egy kirándulás, kikapcsolódás is a család számára.

Az Esélyautó küldetése és szándéka, hogy minél több fogyatékossággal élő emberhez eljusson és segíthessen. Ezen törekvésben segítenek az Esélyautó Partnerei, akik nélkül nem jöhetett volna létre ez a felajánlás sem.

febr 23

Bemutatkozik az elektromos Peugeot Rifter

Hamarosan új elektromos modellel bővül a Peugeot személyautó palettája. A ma bemutatkozó e-Rifter modellünk a klasszikus 5-7 személyes családi egyterűek praktikumát ötvözi a korszerű elektromos hajtás előnyeivel. Ismerje meg a Peugeot elektromos újdonságát, mely frappáns megoldás az elektromos családi autót keresők és a professzionális személyszállítók számára egyaránt.

Bővebb információkat az alábbi link alatt találhat.

febr 15

KÖSZÖNJÜK ESÉLYAUTÓ!

Az Esélyautó több városban is karitatív tevékenységet folytat. Nemrégen Kecskemét városában tett jó szolgálatot. A kecskeméti Gondoskodó Szolgálat Facebook posztjában köszönte meg az Esélyautónak ezt a tevékenységét: “Köszönjük Esélyautó”!

“Ma elbúcsúztunk az Esélyautótól, amelyet a Gondoskodó Szolgálat munkatársai használhattak a kiszállításoknál. Az elmúlt közel 2 hónap alatt 584 km-t tettünk meg vele, 75 címre eljuttatva a napi élelmiszer és gyógyszer igényeket. Segítségünkre volt továbbá a kórházi dolgozóknak felajánlott sütemények és az üvegbezárt szeretet adománycsomagjainak kiszállításánál is. A Hovány Carlion Kft és az Esélyautó támogatását köszönjük hálásan.”

– Molnár Szilárd

szakmai vezető

Gondoskodó Szolgálat

Íme néhány pillanatkép az Esélyautóval.

Az alábbi forráson is megtekinthető a köszönet nyilvánítás:

https://cedrusnetkecskemet.hu/aktualis/uvegbe-zart-szeretet–kiszallitottuk-az-adomanyokat

febr 02

SINOSZ Esélyautó ajánlása

SINOSZ Esélyautó ajánlása jelnyelvi adaptációval ad tájékoztatást legfrissebb lehetőségeinkről.

Újabb esély a mobilitásra!

Az ESÉLYAUTÓ Mobilitás programja folyamatosan bővül.
Az Esélyautó egy olyan szervezet, amely tevékenységével az Ön és családja számára nyújt minőségi változást.

Mit jelent ez pontosan?

Kedvezményközösség programban a fogyatékos emberek az élet számos területén vehetnek igénybe kedvezményeket a jövőben.
Ezen folyamatosan bővülő kedvezmények nemcsak a gépkocsivásárlókra vonatkoznak, hanem mindenkire, aki regisztrál az Esélyautó honlapján.

Ez azért lehetséges, mert az Esélyautó nemcsak a fogyatékossággal élő emberekre, hanem azok családtagjaira is gondol, ezért elfogadjuk a regisztrációt a családtagoktól is, pártolói minőségben.
A kedvezményeket ezáltal a családtagok is igényelhetik, valamint segíthetik az információ továbbítását az érintettek felé, és segíthetik a fogyatékossággal élő rokonaikat. További információ a pártolói regisztrációról itt.

hozzátartozók a pártolói regisztrációval tudnak csatlakozni a Kedvezményközösséghez.

A pártolói regisztráció további feltételeivel kapcsolatban érdeklődjön az Esélyautó munkatársainál!

Kedvezményközösségünk és autóválasztékunk is folyamatosan bővül, ezért érdemes minket követni FacebookonInstagramon és a weboldalunkon.

Az autókedvezményt továbbra is az érdekvédelmi szervezet tagjaként, azok az érvényes SINOSZ tagsági igazolvánnyal rendelkezők vehetik igénybe, akik regisztrálnak az Esélyautó honlapján.

Fedezze fel kedvezményes PEUGEOT modelljeinket!
Akár 22% árengedmény csak a fogyatékossággal élő emberek számára!

A PEUGEOT ajánlata – 2021. január

A következő linken is megtalálja a részletes listát az autókról: https://www.eselyauto.hu/peugeot/

Kérdés esetén keressen minket bizalommal elérhetőségeinken: Kapcsolat

Amennyiben szeretne az általunk épített Kedvezményközösség tagja lenni, regisztráljon weboldalunkon!

Köszönettel:
Esélyautó Magyarország Kft.

forrás: https://sinosz.hu/eselyauto-ujabb-esely-mobilitasra/

jan 29

Peugeot híreink

A Z-generáció a villanyautókra szavaz

A Peugeot széles körű piackutatást végzett általános iskolás gyerekek körében, hogy kiderítse, mit gondolnak a környezet védelméről. Az eredmények hallatán büszkék lehetünk a kicsikre – ugyanakkor véleményük kötelez is bennünket, és az autógyártókat is hogy felelősségteljes döntéseket hozzunk.

Tapasztalt, hozzáértő felnőttként meg vagyunk győződve arról, hogy mindig a legjobb döntéseket hozzuk meg. Eközben azonban néha elfelejtjük, hogy ezekkel gyakran nem csak saját magunk, hanem az utánunk következő generáció életét is befolyásoljuk.

Az autóipar mára egyértelműen letette a voksát az elektromos közlekedés mellett; gyakorlatilag nem létezik autógyártó, amelynek a kínálatában ne találnánk részben vagy teljesen elektromos üzemű modellt. A nemzeti kormányok, regionális jogalkotók ambiciózus közép- és hosszútávú elképzeléseket vázoltak, tíz, tizenöt vagy húsz évre előre meghatározva a közlekedésben kívánatos energiamixet és megengedhető károsanyag-kibocsátást.

Arra azonban kevesen gondolnak, hogy ez alatt a tíz, tizenöt vagy húsz év alatt átalakulnak a fogyasztói rétegek. A jelenlegi elsődleges fizetőképes réteg, az X generáció helyébe gyermekeik, a Z generáció tagjai lépnek – ők viszont ma még többségükben tanulmányaikat végzik, az általános iskolától a felsőoktatásig. Elképzeléseik vannak, de mivel nem képeznek vásárlóerőt, hangjuk sincs: a legtöbb esetben úgy hozunk tehát döntéseket az ő jövőjükről, hogy nem tudjuk, valójában hogyan képzelik el a saját felnőtt életüket.

Ezt a lehetetlen ellentmondást felismerve a Peugeot úttörő jelentőségű közvélemény-kutatást végzett Nagy-Britanniában: 1250 kisiskolást, 7 és 12 év közötti gyermekeket kérdeztek meg arról, hogy mit gondolnak szüleik fenntarthatóságot érintő döntéseiről. Az eredmények egyértelműek, örvendetesek, ám legalább annyira elgondolkodtatók is voltak.

Kiderült, hogy a szülők többségükben hallgatnak gyermekeikre, ha olyan, hosszú távú, felelősségteljes kérdésekről van szó, mint a környezet védelme. Húsz gyerekből tizenegy (54,8%) arról számolt be, hogy sikeresen terelték szüleiket a környezettudatos magatartás felé, legyen szó a szelektív hulladékgyűjtésről, az energiatakarékosságról, az újrahasznosításról vagy éppen a közlekedésről.

Ez önmagában is jó kezdet – bár bőven volna még mit javítani a helyzeten –, és különösen ígéretes annak fényében, hogy a gyerekek 72,2 százalékát megkérdezik a szüleik, mielőtt olyan jelentős beruházásokba fognának, mint az autóvásárlás. (Ezeket a kérdéseket egyébként ellenőrzésként a gyerekek szüleinek is feltették, így igazolva az eredmények hitelességét.) Hogy csak a felmérésben érintett brit piacnál maradjunk, 2020 első tizenegy hónapjában szinte pontosan 700 000 új autót vásároltak magánemberek[1].

Ezt a számot a fenti statisztikákkal összevetve tehát közel 277 ezer háztartásban győzködték a gyermekek szüleiket arról, hogy váltsanak részben vagy teljesen elektromos mobilitásra.

A hálózatról tölthető (plug-in hibrid és akkumulátoros elektromos) járművek részesedése a 2020-as eladásokból megközelíti a 16 százalékot – ez nyilván kisebb arányban jelentkezik a privát vásárlóknál, és jelentősebben a céges és flotta ügyfeleknél, de jól mutatja, hogy az évek óta tartó folyamat mára komoly lendületet vett: minden két dízelautóra öt alternatív üzemanyaggal hajtott új autó jut.

Ráadásul, ahogy megyünk előre az időben, úgy lesz egyre nagyobb a részben vagy teljesen elektromos járművek aránya: a 7-12 éves gyerekeknek több mint a kétharmada (67,8%) biztos abban, hogy amikor évek múlva megveszik első autójukat, az akkumulátoros elektromos vagy plug-in hibrid lesz.

A Peugeot mindenesetre gondoskodott arról, hogy progresszív gondolkodású szüleiknek ne kelljen addig várniuk. A cég kínálatában már ma számos elektromos és plug-in hibrid modell található, a B-szegmensbe sorolható e-208 és e-2008 villanyautók mellett az e-Traveller családi utazógép is rendelkezésükre áll, míg konnektorról tölthető hibridből széles teljesítmény- és karosszéria-portfolióból válogathatnak a 3008 és 508 modellcsaládokon belül.

Ami a haszonjárműveket illeti, a Peugeot e-Boxer és e-Expert kínál emissziómentes, kiszámítható és fenntartható szállítási megoldást a felelősségteljes, progresszív szállítmányozók számára. 2021 során pedig érkezik a e-Partner / e-Rifter páros, a családoknak és kisvállalkozásoknak kínálva tiszta alternatívát. És ez csak a kezdet – kérdezzék csak meg gyerekeiket!

Illusztrációk: Peugeot                

https://int-media.peugeot.com/

PEUGEOT

Intenzív technológiai fejlesztéseire és a kínálat elektrifikációjára építve a PEUGEOT márka bizakodóan tekint az energetikai átállásra. A vezetés felemelő élményét középpontba helyező örömteli vezetés, méltóságteljes formaterv, megalkuvás nélküli minőség – ez a márka kötelezettségvállalása az ügyfelekkel szemben, és ez alapozza meg azt az érzést is, amelyet a PEUGEOT járművek ébresztenek tulajdonosukban. A PEUGEOT, amely a világ közel 160 országában több mint 10.000 értékesítési ponton keresztül forgalmazza termékeit, 2019-ben 1.500.000 járművet értékesített világszerte.

          


[1] https://www.smmt.co.uk/2020/12/english-lockdown-stalls-november-new-car-market-as-registrations-decline-27-4/

jan 28

Mercarius kishír

Januárban egy Volkswagen e-Golf típusú elektromos gépjárművet bocsátott a tavaly megalakult Jövő Mobilitása Szövetség rendelkezésére a Mercarius Flottakezelő. Az autó átadásával a napi teendők elvégzését és a Szövetség fenntartható és innovatív közlekedésért végzett munkáját támogatják.

https://mercarius.hu/hireink/elektromos-autoval-tamogatja-a-mercarius-a-jovo-mobilitasa-szovetseg-munkajat

jan 26

Sorsolásunk nyertesét látogattuk meg!

Tegnap átadtuk a 20.000 ft-os üzemanyag kártyát, melyet a regisztráltjaink között tartott nyereményjátékunk keretében sorsoltunk ki.

Egy nagyon kedves családdal találkoztunk, ahol nem kétséges, hogy jó szolgálatot tesz az ajándékunk.

Gratulálunk Lucának!

Ismét megtapasztalhattuk, hogy a megfelelő mobilitás hiánya, milyen akadályokat gördít egy kerekesszékben ülő gyermek esetében.

Lucának egy ritka neurológiai betegsége van, mely következtében az elmúlt két évben szükségessé vált a kerekesszék használata.

Az eddig használt családi autójuk ebből kifolyólag már nem megfelelő számukra, melynek pusztán gyakorlati akadálya van – nem fér be az autóba a kerekesszék.

Ezen az úton találkozott az Esélyautó mobilitási programjával az apuka és regisztrált az oldalunkon.

A család hosszútávú igényire reagálva ajánlottuk a Peugeot Rifter kedvezményes modelljét.

Örömünkre szolgál, hogy megadhatjuk az esélyét annak, hogy a kislány mindennapos iskolába járási nehézségei könnyebbé váljanak az Esélyautó által.

Köszönjük a család részéről az otthonukba való invitálást.

Reméljük a jövőben is célba érnek nyereményjátékaink és ezáltal is segíthetünk a fogyatékossággal élő embereknek.

jan 21

Peugeot híreink

A Peugeot büszke arra, hogy a Mobilitás Program keretében korszerű modelljeivel segítheti a fogyatékossággal élő emberek kényelmesebb hétköznapjait.

Ismerjük meg jobban tevékenységeiket, minőségi munkáikat. Az alábbi sajtóanyagot ajánlom, minden Peugeot márka kedvelőnek!


Peugeot: saját fejlesztésű akkumulátorok jönnek

A Peugeot egyik közelmúltban alapított, franciaországi testvérvállalata gyártja a jövőben azokat a fejlett akkumulátorokat, amelyeket a márka második generációs villanyautóiba építenek majd be.

Az elektromos mobilitás elterjedése hozzájárulhat a közlekedés – és ezzel az egész gazdaság – ásványi üzemanyagoktól való függetlenítéséhez, a CO2-kibocsátás helyi és globális szinten való csökkentéséhez. Ezek a célok azonban csak úgy valósulhatnak meg, ha az elektromos hajtáslánc komponenseinek (a villanymotoroknak és az akkumulátoroknak) a gyártása és szállítása maga is minél csekélyebb szénlábnyommal zajlik.

Jelenleg Kína a világ első számú akkumulátor-gyártója, a Peugeot testvérvállalatai azonban most fontos lépést tettek annak érdekében, hogy már középtávon jelentősen csökkenthessék az akkumulátorok szállításának idejét, költségeit és környezeti hatásait.


A Peugeot társvállalatai és a Total energetikai óriás kötelékébe tartozó Saft vállalat idén februárban engedélyezett együttműködésében ugyanis hamarosan megkezdődik az észak-franciaországi Douvrinben a vállalat akkumulátorgyártó üzemének az építése. A gyár 2023-tól a márka új generációs elektromos padlólemezére épülő típusokat – elsőként a Peugeot e-3008 szabadidőjárművet – láthatja el helyben készülő akkumulátorokkal. Ezeket az energiatároló egységeket kifejezetten a jelenlegi EMP2 platformon alapuló, vadonatúj eVMP padlólemezhez fejleszti és méretezi gyártójuk, az Automotive Cell Company (ACC) nevű vállalat.

A cég először délnyugat-Franciaországban, Nersac városában (a Saft jelenlegi gyártóbázisán) hozza létre azt a kísérleti gyártósort, amelyen kialakítják az új generációs akkumulátorok gyártástechnológiáját. Ezt fogják aztán a Douvrin-i üzemben alkalmazni 2023-tól; a gyártás kezdeti éves kapacitása 8 GWh lesz, amit rövid úton meg kíván háromszorozni a vállalat. A tervek szerint a moduláris eVMP padlólemezen 60-100 kWh kapacitású akkumulátorcsomagok kaphatnak helyet, ami azt jelenti, hogy évente nagyságrendileg 300 ezer darab villanyautóra elegendő akkumulátorcsomag készülhet itt.

Habár az ACC félig-meddig „házon belüli” beszállítónak tekinthető, ugyanolyan szigorú feltételeknek kell megfelelnie, mint a Peugeot-t és társmárkáit jelenleg kiszolgáló kínai (a BYD, vagy újabban a Great Wall hálózatába tartozó) akkumulátorgyártóknak.


„Ahhoz, hogy az eVMP padlólemezt elsőként alkalmazó Peugeot 3008 a Douvrinben készülő ACC akkumulátorokat alkalmazza, a teljesítmény és az árképzés terén egyaránt maximálisan versenyképesnek kell lennünk” – árulta el a francia  L’Argus hírügynökségnek Yann Vincent, az ACC ügyvezető igazgatója.


Ami a teljesítményt illeti, a tervezett akkumulátorok méretezéstől függően 400-650 kilométeres hatótávolságot tesznek lehetővé, köszönhetően új vegyi összetételüknek. Noha ezek a lítium-ion akkumulátorok a klasszikus nikkel-mangán-kobalt katódokat alkalmazzák, csökkentett kobalt-tartalmuknak köszönhetően nem csak olcsóbbak lesznek, de energiasűrűségük és élettartamuk is nő. Az ACC új generációs akkumulátorai 2021-re kaphatják meg a hatósági engedélyeket, ezt követően kezdődhet meg a gyártás előkészítése.

A Douvrini gyártóüzem fontos szerepet játszik majd a Peugeot azon stratégiai célkitűzésében, hogy 2025-től minden modellcsaládját teljes mértékben villamosítsa. Ennek érdekében a vállalat 2018 áprilisában önálló e-mobilitási részleget hozott létre, majd 2019 elején, Párizs közelében megnyitotta elektromos hajtáslánc kompetencia-központját (CEP).

Itt összesen 32 millió eurós beruházással hoznak létre fejlesztési és tesztlaboratóriumokat. A CEP szorosan együttműködik azzal a szintén a francia főváros mellett működő, villanymotorok fejlesztésére, gyártására és értékesítésére szakosodott vegyesvállalattal, amelyet még 2018-ban alapított a Peugeot és a japán Nidec.


A mintegy 220 millió eurós beruházást megvalósító vegyesvállalat 900 ezer darabos tervezett éves gyártáskapacitásával hamarosan a világ legnagyobb villanymotor-gyártói közé emelkedhet.

Illusztrációk: Peugeot

https://int-media.peugeot.com/


PEUGEOT

Intenzív technológiai fejlesztéseire és a kínálat elektrifikációjára építve a PEUGEOT márka bizakodóan tekint az energetikai átállásra. A vezetés felemelő élményét középpontba helyező örömteli vezetés, méltóságteljes formaterv, megalkuvás nélküli minőség – ez a márka kötelezettségvállalása az ügyfelekkel szemben, és ez alapozza meg azt az érzést is, amelyet a PEUGEOT járművek ébresztenek tulajdonosukban. A PEUGEOT, amely a világ közel 160 országában több mint 10.000 értékesítési ponton keresztül forgalmazza termékeit, 2019-ben 1.500.000 járművet értékesített világszerte.

jan 19

Peugeot híreink

Akkor is nyert, ha kiesett:

Peugeot 806 Procar

A belga Peugeot-importőr marketing vezetőjének furcsa látomása támadt a kilencvenes évek közepén. Az elképzelést tett, azt pedig hírnév követte, mi pedig most eláruljuk, hogyan lett egy kényelemre optimalizált nyolcszemélyes kisbuszból 24 órás futamra kvalifikált versenyautó. Íme, a világ legtágasabb túra-versenyautójának története.

A sport célja a győzelem – függetlenül attól, hogy kit vagy mit szeretnénk legyőzni. A belga Pascal Wirtmeur például a nyolcvanas években többször is részt vett a Le Mans-i 24 órás versenyen. A legendás Jean Rondeau által tervezett és épített, néhány évvel korábban még világverőnek számító versenyautójával soha nem ért el jelentős sikereket, a motorsport azonban örökre személyiségének részévé vált.


Visszavonulása után is az autók közelében maradt, marketing szakemberként helyezkedett el a helyi Peugeot-képviseletnél. Pont időben érkezett a céghez, hogy részt vegyen a Peugeot 806 bevezető kampányának kidolgozásában.

Az autó kétoldali tolóajtajával, három üléssorával és remekül átjárható belső terével (a kéziféket és a sebességváltót egyaránt elköltöztették az első ülések közül) tökéletes megoldás volt a nagycsaládos vásárlók számára, az egykori autóversenyző azonban valami egészen mást látott bele a széles nyomtávjának köszönhetően stabil úttartású járműbe…

Talán őt magát is meglepte, hogy főnökei támogatták az elképzelését.

Az is igaz persze, hogy ekkortájt az egész cég a motorsport lázában égett.

Az importőr 1994-ben hozta létre a Kronos Racing istállót, hogy beindítsa pálya- és raliverseny-programjait. A Kronos a következő évek során több fontos futamgyőzelmet, Európa- és világbajnoki címet hozott a francia autógyártónak, ám ekkor, a kezdetek kezdetén ugyanannyira rászorult a népszerűsítésre, mint a Peugeot innovatív járműkoncepciója.


A legabszurdabb versenyautó

Pascal Wirtmeur tehát összedugta a fejét a Kronos Racing mérnökeivel, és közös erővel megépítették minden idők egyik legésszerűtlenebb és legabszurdabb versenyautóját.

A 806-ost a nyers fémig kibelezték, az ülések helyére bukó- és merevítőcsövek kusza hálózatát hegesztették be.

A Kronos révén hozzáfértek a Peugeot Sport fejlesztéseihez: a Peugeot 306 Maxi kitcarhoz és a német túraautó-bajnoksághoz kifejlesztett 406 Supertourisme versenyautóhoz, és persze rendelkezésükre állt a kor egyik legsportosabb utcai autója, a 405 Mi16 is.

Ezekből szedték össze a 806-os komponenseit, és a családi egyterűvel megkezdték a felkészülést a Spa-i 24 órás versenyre.

A kétliteres versenymotor 280 lóerőt teljesített, a futóművet feljavították és megerősítették, a sebességváltót hatfokozatú szekvenciális egységre cserélték.

Amikor eljött a kvalifikáció ideje, több csapat aggodalmát fejezte ki a versenybírók felé: attól féltek, hogy a labilisnak és lassúnak vélt autó komoly veszélyforrás lesz a pályán.

Ehhez képest mindenki meglepetésére a csapat (amelyet az ötletgazda Pascal Wirtmeur mellett két másik belga pilóta: Philippe Verellen és Éric Bachelart alkotott) a rajtrács hatodik sorába kvalifikálta magát.

Közönség kedvenc lett

A Peugeot 806 Procar túlzás nélkül abszolút közönség kedvencnek bizonyult, hangos ovációval fogadták, amint elszáguldott előttük – nem ritkán két keréken, hiszen a feszesebb futómű és a kidobált ballasztok ellenére bizony az optimálisnál magasabb volt a tömegközéppontja.

A tempóval nem is volt baj, az viszont végzetesnek bizonyult, hogy a Kronos Racingnek sem elegendő ideje, sem kellő emberi erőforrása nem volt a projektre (hiszen alapvetően a Peugeot versenyprogramját kellett gondozniuk.)

Először a fékrendszerrel volt probléma, majd a 24 órás verseny tizedik órájában a motorral, így a csapatnak nem maradt más választása, mint feladni a versenyt.

Ennek ellenére senki sem élte meg kudarcként a vállalkozást.

Ellenkezőleg: a Peugeot 806 Procar és vidám pilótái lettek a futam hősei, a program híre Európa-szerte jót tett a márka és a modell megítélésének.

Az is igaz ugyanakkor, hogy a Peugeot-nál a későbbiekben tartózkodtak attól, hogy hasonló őrültségbe vágják a fejszéjüket.

Az autó hosszú éveken át tartó rejtőzködés után nemrég ismét előkerült. Egy veterán versenyautók értékesítésére szakosodott brüsszeli kereskedő kínálatában bukkant fel.

Árát csak érdeklődésre közlik, megtekintése pedig – a vírushelyzetre való tekintettel – csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az mindenesetre biztos, hogy a 806 Procar a 90-es évek motorsportjának emlékezetes pillanata marad.

340

Illusztrációk: racecarsdirect.com

PEUGEOT sajtókapcsolat                    

https://int-media.peugeot.com/

PEUGEOT

Intenzív technológiai fejlesztéseire és a kínálat elektrifikációjára építve a PEUGEOT márka bizakodóan tekint az energetikai átállásra.

A vezetés felemelő élményét középpontba helyező örömteli vezetés, méltóságteljes formaterv, megalkuvás nélküli minőség – ez a márka kötelezettségvállalása az ügyfelekkel szemben, és ez alapozza meg azt az érzést is, amelyet a PEUGEOT járművek ébresztenek tulajdonosukban.

A PEUGEOT, amely a világ közel 160 országában több mint 10.000 értékesítési ponton keresztül forgalmazza termékeit, 2019-ben 1.500.000 járművet értékesített világszerte.